opc_loader
 ​
Snelle levering
Vanaf €50,00 gratis bezorgd
Persoonlijk advies
14 dagen retourrecht

ADVIES OP MAAT?

MAIL

OF

BEL: 085 - 043 30 27

Je kent het wel: je bent onderweg in de auto of de trein, verzonken in gedachten en ineens gaat je hart sneller kloppen. ‘Heb ik eigenlijk wel de verwarming uitgezet toen ik thuis wegging?’ Je verschiet van kleur en maakt je direct zorgen over de energie- en gasrekening van komende maand. Logisch. Niemand wil teveel betalen en al helemaal niet voor iets dat voorkomen had kunnen worden. Maar goed, niets meer aan te doen. Toch?

Als je een traditionele radiator hebt met handmatige bediening, dan is er inderdaad niets meer aan te doen. Maar heb je een elektrisch verwarmingspaneel met wifi, dan kan je de radiator vanaf elke locatie met je smartphone bedienen. Dit betekent dat je jezelf altijd kan redden uit bovenstaande situatie, energiezuiniger kan verwarmen en je energieverbruik gemakkelijk kan monitoren.

In deze blog lees je:

  • Wat de voordelen zijn van een elektrisch verwarmingspaneel met wifi
  • Hoe je het verwarmingspaneel kan bedienen met een app op je smartphone


De voordelen van een elektrisch verwarmingspaneel met wifi

Je huis of ruimte verwarmen met een elektrische verwarming met wifi heeft verschillende voordelen. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

Je kan de temperatuur in elke ruimte precies bepalen

Bij een traditionele radiatorkachel draai je aan de knop, in de hoop dat de kachel de ruimte snel verwarmt. Je hebt geen idee hoe warm de kachel zelf precies wordt en wanneer de juiste temperatuur is bereikt. Bij een elektrisch verwarmingspaneel kan je de gewenste temperatuur exact instellen. Daarnaast kan je in de app zien wanneer de temperatuur bereikt is.

Je kan energie besparen door gericht te verwarmen

Zit je de hele dag op je thuiskantoor en weet je dat je rond het avonduur naar de keuken verplaatst? Dan kan je in de app instellen dat de verwarming op je kantoor rond 08.00 uur de gewenste temperatuur heeft bereikt. Vervolgens kan je ervoor zorgen dat de keuken om 17.00 uur is verwarmd en de verwarming in je kantoor weer uitgaat. Zo verwarm je gericht en bespaar je een hoop energie.

Je kan de warmte in huis makkelijker regelen

In de app kan je verschillende programma’s instellen die de warmte in huis haast automatisch regelen. Denk bijvoorbeeld aan een dag- en nachtprogramma of een speciaal programma voor wanneer je afwezig bent. Klinkt goed, toch?

Er zijn natuurlijk nog veel meer voordelen te benoemen. Zo kan je een elektrische verwarming gemakkelijk plaatsen, heeft de verwarming geen onderhoud nodig en neemt het weinig ruimte in beslag.


Je elektrische verwarmingspaneel bedienen met een app

Maar hoe ziet dat er dan precies uit, zo’n app waarmee je de verwarming kan bedienen? Wij laten het je graag zien aan de hand van de GLAMOX heating app. Deze app kan onder andere samenwerken met het Adax Neo Wifi verwarmingspaneel.

Overzicht van locaties en ruimtes

Als je de GLAMOX heating app opent, kom je eerst terecht op de homepage. Hier vind je een overzicht van je locaties, bijvoorbeeld thuis, vakantiehuis en kantoor.

Onder elke locatie kan je ruimtes koppelen, bijvoorbeeld slaapkamer, badkamer en keuken. Als je vervolgens klikt op een ruimte, kan je de radiatoren bekijken en bedienen.

Zoals je ziet kan je op de homepage ook klikken op Vacation mode. Hier kan je een temperatuur instellen voor het hele huis voor wanneer je niet thuis bent.

       
                                                                                                                                                                                                                                 

Inzichten en instellingen per radiator

Wanneer je op een ruimte hebt geklikt, kan je de radiator monitoren en instellen. Dit kan je direct doen door op + of - te klikken, maar je kan ook een schema instellen en activeren. Daarnaast kan je per ruimte het energieverbruik bekijken.

Je kan per radiator ook nog de volgende instellingen activeren:

  • Kinderslot: hiermee kan de temperatuur niet handmatig worden aangepast met knoppen op de verwarming.
  • Aangepaste (snelle) start: hiermee geef je de radiator toestemming om vooraf te verwarmen zodat de gewenste temperatuur op een bepaald tijdstip is bereikt.
  • Open raam detectie: hiermee geef je de radiator toestemming om te zakken naar 7 graden wanneer er frisse lucht wordt gedetecteerd.

Schema’s instellen

Je kan in de app voor alle ruimtes een weekschema instellen. In dit schema kan je voor elk moment van de dag een gewenste modus kiezen:

  • Home: de gewenste temperatuur voor de momenten dat je thuis bent.
  • Away: een lagere temperatuur voor de momenten of dagen waarop je niet thuis bent.
  • Sleep: de gewenste (lagere) temperatuur voor de nacht.

Door het instellen van schema’s voorkom je dat je ruimtes onnodig verwarmt en kan je veel energie besparen.

Verbruik monitoren

Je hebt in de app inzicht in je verbruik, waardoor je - wanneer nodig - gericht energie kan besparen. Dit ziet er als volgt uit:

  • Je kan in overzichtelijke grafieken het verbruik per ruimte of locatie aflezen.
  • Je kan een overzicht bekijken van het verbruik per dag, week en maand.

Start met verwarmen via je smartphone

Nu je hebt gelezen hoe elektrisch verwarmen via wifi eruit kan zien, ben je waarschijnlijk enthousiast geworden om dit zelf te proberen. Maar hoe vind je het verwarmingspaneel dat past bij jouw situatie? Geen zorgen. Daar hebben wij over nagedacht.

Je kan namelijk met onze vermogen tool eenvoudig je benodigde vermogen berekenen en direct kiezen uit geselecteerde wifi panelen. Mocht je zelf een elektrisch verwarmingspaneel willen uitzoeken, dan kan dat natuurlijk ook.

Als jouw paneel thuis is bezorgd, kan je de GLAMOX heating app direct installeren en genieten van de voordelen van elektrisch verwarmen via wifi.