opc_loader
 ​
Snelle levering
Vanaf €50,00 gratis bezorgd
Persoonlijk advies
14 dagen retourrecht

ADVIES OP MAAT?

MAIL

OF

BEL: 085 - 043 30 27

Met infrarood warmtepanelen kan je gericht ruimtes verwarmen waardoor je geen energie kwijt bent aan het verwarmen van de hele woonruimte. Dit werkt dus een stuk energiezuiniger. Daarbij kan ook de temperatuur via de thermostaat lager omdat infrarood panelen anders werken dan de traditionele radiator. Een win-win situatie dus.

In deze blog lees je hoe infrarood verwarming werkt en wat de voordelen zijn van deze manier van verwarmen.
 

Hoe werken infrarood warmtepanelen?
 

Infrarood warmtepanelen geven dezelfde soort warmte af die we ervaren wanneer buiten de zon schijnt. Als de zon schijnt wordt de aarde namelijk opgewarmd waardoor we een warmere temparatuur ervaren om in te leven. Infrarood geeft ook een warmte af, die objecten in de ruimte verwarmt en daarmee de ruimte zelf.

In infrarood warmtepanelen wordt stroom omgezet in infraroodstraling. Hiervoor wordt vaak koolstofvezel en/of speciale folie gebruikt waarbij zogenaamde C-stralen vrijkomen, oftewel een lange golf infrarood straling. De straling verwarmt vervolgens de massa en niet de lucht zoals we gewend zijn van elektrische convector panelen of CV radiatoren. Zo worden objecten en meubels die in de ruimte aanwezig zijn verwarmt en ontstaat er uiteindelijk een aangename temperatuur in de gehele ruimte.
 

Voordelen van infrarood warmtepanelen
 

Een groot voordeel van infrarood warmtepanelen is dat het niet nodig is om eerste de hele ruimte op te warmen. Geleidelijk aan geven de objecten die door de infraroodstraling zijn opgewarmd hun warmte af aan de omgeving. Zo onstaat er een aangenaam binnenklimaat waarbij de thermostaat 2 graden lager kan staan dan bij traditionele verwarming. Infraroodstraling heeft daarnaast een positief effect op onze gezondheid. Zo is er geen luchtcirculatie zoals bij convector verwarming wat betekent dat er minder stofverplaatsing plaatsvindt.

Al met al zijn infraroodwarmtepanelen kostenefficienter, gezonder en voelt de warmte comfortabeler. Enthousiast geworden? Bekijk hier ons aanbod infrarood panelen.