opc_loader
 ​
Snelle levering
Vanaf €50,00 gratis bezorgd
Persoonlijk advies
14 dagen retourrecht

ADVIES OP MAAT?

MAIL

OF

BEL: 085 - 043 30 27

Een elektrisch warmtepaneel is misschien wel de gemakkelijkste verwarmingsoplossing die er is. Alles wat je hoeft te doen om te kunnen genieten van een aangename warmte, is de radiator monteren, aanzetten en vervolgens bedienen. Klinkt goed, toch?

In deze blog vertellen we je meer over de werking van een elektrisch warmtepaneel en de voordelen van deze soort verwarming.
 

Verwarmen met een elektrisch warmtepaneel
 

Bij een elektrisch warmtepaneel of radiator verwarming is er een convector die koude lucht verwarmt.. De koude lucht wordt via metalen direct opgewarmd en laat de warme lucht circuleren in de ruimte. Deze vorm van verwarmen kan zowel als hoofd- als bijverwarming worden gebruikt.
 

10 minuten stroom per uur

Bij het inschakelen van een radiator van bijvoorbeeld 1000 Watt komt er direct 1000 Watt stroom in werking. Bij uitschakelen gaat dit direct terug naar 0 Watt. Wanneer je het juiste vermogen gebruikt voor je ruimte, heb je aan slechts 10 minuten stroom per uur voldoende om de gehele ruimte te verwarmen. De radiatoren kennen dan ook geen energieverlies. 1000 Watt stroom is direct 1000 Watt beschikbaar warmtevermogen.
 

Plug & play

De moderne compacte elektrische radiatoren zijn gemakkelijk in een ruimte te plaatsen. Om de radiator zijn werk te laten doen, hoef je slechts de stekker in het stopcontact te steken. De radiator kan op de wand gemonteerd worden met een muurbeugel of simpelweg neergezet worden op een vloerstandaard. Het is dus niet nodig om te boren en om leidingen aan te leggen voor elektriciteit.
 

Bedienen met een app

De nieuwe generatie elektrische radiatoren hebben een ingebouwde wifi thermostaat, wat maakt dat je verwarming met een app te bedienen is. In deze app kan je de radiatoren per ruimte instellen op een gewenste temperatuur, gebruik maken van energiebesparende programma’s, weekschema’s instellen en je verbruik per ruimte monitoren.
 

Een elektrisch convector paneel vs. traditionele cv verwarming
 

Bij een elektrische verwarming komt de warmte direct in de ruimte terecht. Daarnaast kan je een elektrische radiator gemakkelijk verplaatsen als de verwarming op een voetsteun is geplaatst. Dit maakt het mogelijk om extra bij te verwarmen in bepaalde ruimtes wanneer nodig.

Verder zijn de panelen geruisloos en beschikbaar in veel modellen, formaten en kleuren. Je kan zelf kiezen hoe je de radiator wilt bedienen (wifi of digitale thermostaat) en hoeveel vermogen je nodig hebt. Veel radiatoren hebben ook slimme functionaliteiten zoals een automatische open raam detectie en dag-, nacht, en afwezigheidsstanden.

Dit zijn allemaal voordelen waar het een traditionele cv verwarming aan ontbreekt.

Bekijk hier onze elektrische radiatoren.