opc_loader
 ​
Voor 15.00 uur besteld, volgende werkdag in huis indien voorradig
Bestelling boven €50,00 gratis bezorgd
Persoonlijk advies
14 dagen retourrecht

ADVIES OP MAAT?

MAIL

OF

BEL: 085 - 043 30 27

Elektrische boilers


Nóg duurzamer water verwarmen door een elektrische boiler te combineren met je zonnepanelen

Heb je zonnepanelen op je dak liggen? Dan is het een goed idee om te kiezen voor een elektrische boiler. Deze combinatie is niet alleen energiebesparend, maar ook goed voor het milieu. De opgewekte zonne-energie kan namelijk direct worden gebruikt voor het opwarmen van de elektrische boiler.

Naast dat je op deze manier energie bespaart, zorgt de combinatie van een elektrische boiler met zonnepanelen er ook voor dat je altijd beschikt over energie neutraal tapwater. Hierdoor wordt het gasverbruik van je woning een stuk minder. Goed voor je portemonnee en goed voor de wereld dus!


Waarom kiezen voor een elektrische boiler als je zonnepanelen hebt? 

Zoals de naam al doet vermoeden, werkt een elektrische boiler met behulp van elektriciteit en niet met fossiele brandstoffen. Dit maakt dat de elektrische boiler een goede match is met zonnepanelen. De zonnepanelen zorgen namelijk voor de opslag van zonne-energie, die de boiler direct kan gebruiken voor het verwarmen van water.

Een milieubewuste keuze

Doordat je voor een elektrische boiler geen fossiele brandstoffen hoeft te verbruiken, wordt de CO2-uitstoot aanzienbaar verlaagd. Daarnaast haal je de nodige energie ook nog eens uit de zon. Hoe duurzaam wil je het hebben?

Klaar voor de toekomst

Beetje bij beetje gaan we richting een toekomst van gasloos verwarmen. Door te kiezen voor een elektrische boiler weet je zeker dat jij er alvast klaar voor bent. Een elektrische boiler kan namelijk tot wel 15 jaar meegaan!


Een elektrische boiler kiezen die bij je past

Om alle benodigde energie uit je zonnepanelen te halen is het wel belangrijk dat het aantal zonnepanelen past bij de warm water behoefte van jouw huishouden. Dit kan je eventueel laten berkenen door een energie- of zonnepanelen adviseur.

Verder is het belangrijk om rekening te houden met de volgende zaken wanneer je kiest voor een elektrische boiler:

  • Zorg dat de capaciteit van de boiler aansluit op het waterverbruik binnen jouw huishouden
  • Check de opwarmtijd en het energielabel om de duurzaamste keuze te kunnen maken
  • Bekijk welke elektrische boiler er past bij jouw gebruiksvoorkeuren


Al met al zijn zonnepanelen en een elektrische boiler een duurzame combinatie, waar je veel voordelen uit kan halen. Zeker wanneer je al zonnepanelen hebt en op zoek bent naar een nieuwe boiler, is het sterk aan te raden om te kiezen voor een elektrische variant. Daar ga je de komende jaren nog heel veel plezier van hebben!