opc_loader

Wensenlijst

      

Gratis Verzending bij aankoop
Gratis Berekening bij opdracht
 Voor 15.30 uur besteld, morgen in huis 
2500m2 Eigen voorraad
Garantie eigen Servicedienst


OHLE infrarood verwarming 15 jaar garantie

Resultaat:1
Resultaat:1

Ohle Infraroodverwarming Sotermo

Het allerbeste wat er in de markt te verkrijgen is. Kwaliteit uit Duitsland met maar liefst 15 jaar garantie via de Nederlandse importeur Profort en ElektrischeVerwarming.nl  Ook wel eens afgevraagd waarom je het niet koud hebt op een zonnige winterdag? Dit komt door het principe van stralingswarmte. Als infraroodstraling ons raakt geeft de stralingswarmte direct een behaaglijk warmtegevoel. Infraroodverwarming werkt op het principe van zonnestraling: deze warmtestraling verwarmt niet primair de lucht, ook de omgeving neemt deze stralingswarmte op. Denk daarbij aan het plafond, de wanden, voorwerpen en personen. De omgeving geeft deze weer af aan de ruimte (secundaire straling). Een gelijkmatige verwarming van de ruimte zorgt voor een comfortabele natuurlijke warmtebeleving waarin warmteverlies door stijgende lucht of te droge lucht grotendeels wordt voorkomen. 

Infrarood welness warmte 

Ohle infrarood panelen geven een bijzonder natuurlijke en prettige warmte. De langegolf stralingspanelen verwarmen geruisloos en zonder luchtverplaatsing. Door de infrarode stralingswarmte wordt de lucht niet opgewarmd en is er geen sprake van luchtverplaatsing en daardoor ook geen stofverplaatsing. Dit maakt infrarood panelen, behalve voor woningen en bedrijven, een ideale elektrische verwarming voor laboratoria, winkels en bijvoorbeeld showrooms. Voor personen met allergieën en voor carapatiënten is deze vorm van verwarmen bijzonder geschikt. De lange golf infrarood (IR-C) warmte heeft een positief effect op spieren, gewrichten, luchtwegen, bloedcirculatie en meer. Het gladde gepoedercate plaatstalen front met gegalvaniseerde staalplaten infraroodpaneel is onderhoudsvrij, kent een lange levensduur en is eenvoudige te monteren.


 

Via deze benodigde capaciteit in wattage rekentool (link) kunt u, behalve de vierkante meters, ook de hoogte van een ruimte laten doorrekenen. 

De panelen worden goed beschermd verpakt en compleet geleverd.

Principe van warmte via zonnestraling

Infrarood verwarming is een milieuvriendelijke technologie voor verwarmen en prima bruikbaar als hoofd-, en bijverwarming. Infraroodwarmte vormt zelfs een prima aanvullende verwarming in oudere gebouwen. Deze technologie  is geïnspireerd door de natuur. Infraroodstraling omringt ons elke dag, omdat het wordt uitgestraald door de zon. En het is een waar wonder van energie: de afstand tussen de zon en de aarde vermindert de infraroodstraling bijna zonder verlies. Uiteindelijk transformeert het in warmte zodra het het aardoppervlak raakt.

Ohle infrarood neemt dit natuurlijke principe over met innovatieve technologie door de langegolf infrarood C-straling te genereren. De werking is vergelijkbaar met warmtestraling van een ouderwetse houtkachel die geen lucht nodig heeft om warmte te transporteren, maar deze vrijwel zonder verlies doordringt en zichzelf transformeert in warmte, waar het vaste objecten, wanden en plafonds treft. Deze slaan de warmte op en geven deze gelijkmatig aan hun omgeving. Dit biedt tot drie keer meer efficiëntie vergeleken met een conventionele verwarming, omdat de behuizing (wanden, ect) warmte tot drie keer zo effectief kan opslaan als de lucht zou kunnen. Dit voorkomt schimmelgroei maar verhoogt tegelijkertijd de relatieve vochtigheid in de kamer. Als gevolg hiervan ontstaat een natuurlijk en behaaglijk klimaat dat onder andere het immuunsysteem versterkt (geen last van te droge lucht zoals bij traditionele CV verwarming, goed voor allergie of astma patienten).  

De infraroodverwarmings panelen vormen een volwaardig verwarmingssysteem dat prima geschikt is voor het verwarmen van complete gebouwen. In dit opzicht is de juiste individuele dimensionering belangrijk. Hoogwaardige infrarood systemen zijn zelfs aan te bevelen als hoofdverwarmingssysteem voor woningen, omdat ze een hoog comfortniveau koppelen aan een lage investering-, en verbruikskosten. De installatie is makkelijk een eenvoudig, schoon en de compacte panelen zijn verder volledig onderhoudsvrij.

Samengevat levert Infrarood comfort en een natuurlijke klimaatbeleving zonder droge lucht (anti-allergische verwarming) die vochtconcentraties in wanden tegengaat. Infraroodpanelen zijn flexibel inzetbaar met energie efficiency door korte opwarmtijden waarbij de energie in 100% warmte omgezet kan worden. Ohle infraroodpanelen kennen een bijzonder lange levensduur en garantietermijn en zijn verder snel en eenvoudig te installeren.