opc_loader
 ​
Voor 15.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
Bestelling boven €50,00 altijd gratis bezorgd
Persoonlijk advies
14 dagen retourrecht

ADVIES OP MAAT?

MAIL

OF

BEL: 085 - 043 30 27

Fenix Infrarood panelen

  


Ecosun Fenix infrarood panelen

Kwalitatief hoogwaardige infrarood panelen, geschikt voor wand- en plafond montage. Compact aluminium frame. Afwerking met "cristal coating" voor maximale warmtegeleiding. Past mede daarom perfect in een systeemplafond. De infrarood warmtepanelen zijn leverbaar in verschillende afmetingen en vermogens. De plafond infrarood panelen van Fenix zijn uitstekende warmtebronnen. De infraroodstraling verwarmt objecten, zoals muren en vloeren. Warmte werking, qua principe, te vergelijken met zonnewarmte; bij verwarming van de zon blijft de luchttemperatuur ook relatief laag, net als bij deze plafond infrarood panelen.

Deze lange golf stralingspanelen verwarmen geruisloos en zonder luchtverplaatsing. Door de infrarode stralingswarmte wordt de lucht niet opgewarmd en is er geen sprake van luchtverplaatsing. Daardoor is er ook geen stofverplaatsing en dat maakt het infrarood paneel naast kantoren en woningen een ideale elektrische verwarming voor labratoria, winkels en bijvoorbeeld showrooms. Voor personen met allergieën en voor carapatiënten is deze vorm van verwarmen bijzonder geschikt. De lange golf infrarood (IR-C) warmte heeft een positief effect op spieren, gewrichten, luchtwegen, bloedcirculatie en meer.


Uitvoering

Het infraroodpaneel is gemaakt van een hoge kwaliteit metaal. De achterkant van het paneel blijft koel doordat er een goede isolatie is aangebracht. Het paneel is afgewerkt met een witte kristalcoating. Hierdoor wordt de warmte goed verspreid over de ruimte  Het paneel kent een weerstandsfolie in een plaatstalen cassette en met deze isolatie ontstaat  de beste warmteafgifte aan de voorzijde. De speciale thermocrystal of  "Gravelly Snow" fijne structuur cristal coating bevordert bovendien de warmteafgifte naar de ruimte.

Deze witkleurige coating maakt het paneel ook geschikt voor een minder opvallende en eenvoudige plaatsing aan zowel wand als plafond  (met bijgeleverde maatwerkbeugel). Bovendien zijn de panelen met thermocrystal coating spatwaterdicht en goed werkend in vochtige ruimtes.


Opwarmtijd infrarood panelen

Een Fenix Ecosun LT plafond infrarood paneel heeft een opwarmtijd van ± 10 minuten. Na vijf minuten heeft hij een temperatuur bereikt van zo’n 60°C en is de straling al voelbaar. Na 10 minuten geeft het paneel voor 90% van de maximale straling af en is de warmte goed voelbaar. Na plus minus een kwartier is hij op volle sterkte met een oppervlakte temperatuur van rond de 90°C. Fenix Ecosun plafond infrarood panelen zijn er in verschillende vermogens, afmetingen en afwerkingen.


Handige rekentool voor het benodigde vermogen

Via deze benodigde capaciteit in wattage rekentool kan je, behalve de vierkante meters, ook de hoogte van een ruimte laten doorrekenen. De panelen worden goed beschermd verpakt en compleet geleverd. Eenmaal uitgepakt bevestig je de IR panelen aan het plafond (tussen 2,5 en 3,5 meter) met de bijgeleverde ophangbeugel. Het infrarood paneel kan ook direct in een systeemplafond geplaatst worden. De infrarood verwarming sluit je direct op het netstroom aan of via een thermostaat.  

Let op: bij de Fenix Ecosun uitvoeringen is in de fabrieksverpakking geen stekker meegeleverd.  

  

  Ruimte

Aanbevolen temperatuur

Vermogen ruimte: 0 - 10 jaar oud

Vermogen ruimte: 11 - 20 jaar oud 

Vermogen ruimte: 20 - .... jaar oud

Woonkamer

20°

28 W/m3

40 W/m3

50 W/m3

Keuken

20°

28 W/m3

40 W/m3

50 W/m3

Kantoor, studeerkamer

20°

28 W/m3

40 W/m3

50 W/m3

Toilet, gang

18°

25 W/m3

38 W/m3

48 W/m3

Slaapkamer

18°

25 W/m3

38 W/m3

48 W/m3

Badkamer

22°

30 W/m3

42 W/m3

52 W/m3