opc_loader
Voor 14:00 besteld, volgende werkdag in huis
Altijd gratis bezorgd
Persoonlijk advies
14 dagen retourrecht

ADVIES OP MAAT?

MAIL

OF

BEL: 085 - 043 30 27

Adax radiatoren

Het vermogen van een radiator wordt uitgedrukt in Wattages (watt). Hoeveel watt de radiator moet kunnen leveren is afhankelijk van de inhoud van de ruimte waar de radiator wordt geplaatst. Vele berekenen dit via m2 vloeropppervlak, alleen voor convectiewarmte (lucht) kan men beter uitgaan vanuit m3. Dit wordt ook in professionele transmissieberekeningen voor centrale verwarming (ook lucht) toegepast. Alles in een ruimte, soort muur, isolatie, vloeroppervlak heeft invloed op deze berekening, maar we kunnen wel een redelijk gemiddelde voorstellen. Nogmaals neem liever iets meer dan te weinig. Wanneer het meer is wordt dit door de ingebouwde thermostaat toch getemperd.

    

  Ruimte

Aanbevolen temperatuur

Vermogen ruimte: 0 - 10 jaar oud

Vermogen ruimte: 11 - 20 jaar oud 

Vermogen ruimte: 20 - .... jaar oud

Woonkamer 20° 40 watt per m3 60 watt per m3 90 watt per m3
Keuken 20° 40 watt per m3 60 watt per m3 90 watt per m3
Kantoor, studeerkamer 20° 40 watt per m3 60 watt per m3 90 watt per m3
Toilet, gang 18° 35 watt per m3 50 watt per m3 80 watt per m3
Slaapkamer 18° 35 watt per m3 50 watt per m3 80 watt per m3
Badkamer 22° 50 watt per m3 70 watt per m3 100 watt per m3

    


Het Noorse Adax Glamox is een professionele service-organisatie die zowel B2B als consumenten bedient in alle Europese markten maar ook in andere continenten. Dit concern slaagt er steeds weer in om consumenten en bedrijven te voorzien van maximaal gemak met moderne design panelen en radiatoren met een hoog rendement van de hoogste kwaliteit.



Levensduur Adax panelen 20 tot 25 jaar

Adax maakt moderne duurzame radiatorpanelen en infrarood warmtestralers met een compact design en doordachte controlesystemen tegen een gunstige prijs/kwaliteit verhouding. Adax legt de nadruk op design, eenvoud, gemak in het gebruik en duurzame technologie met energie-efficiëntie. Adax radiatoren bijvoorbeeld kennen geen energieverlies 100 Watt stroom is 100 Watt warmte. Deze panelen hebben doorgaans al voldoende aan 6 tot 9 minuten stroom per uur. Adax panelen gaan 20 tot 25 jaar mee en voldoen aan het Ecodesign Lot20 keurmerk met o.a. een automatische detectie bij open ramen, bijzonder nauwkeurig werkende thermostaten en een volledige CE-markering met 7 jaar fabrieksgarantie via de Nederlandse importeur Profort en ElektrischeVerwarming.nl

Dankzij de decenialange doorontwikkeling en innovatie is Adax vandaag de dag marktleider in het kwaliteit-, en milieubewuste Sandinavië. Deze compacte elektrische radiator panelen worden gebruikt om verschillende objecten te verwarmen: huizen, scholen, hotels, cafés, restaurants winkels, enz. Deze categorie elektrische verwarming kan goed worden gebruikt als hoofdverwarming en als extra verwarmingsbron.

 

Gasloos elektrisch verwarmen met een convector radiator: de cijfers

Wanneer een elektrisch apparaat van 1kW een uur lang aan staat dan kost dit normaliter 0,62 ct. Echter is het in praktijk inmiddels zo dat een modern elektrisch Ecodesign warmtepaneel aan maximaal 10 minuten per uur stroom al voldoende heeft voor de effectieve werking. Dit komt doordat direct 1000W warmte afgifte mogelijk is in tegenstelling tot de trage opwarming via een gasradiator. Deze 10 minuten is een 1/6 deel van een uur. Een doorberekening leert dan al snel 0,62 cent /6 = 0,10 cent per uur bij gasloos direct elektrisch verwarmen.

Na de benodigde opwarmtijd volgt de benodigde warmte opwekking via de aansturing van de thermostaat en de aanwezige en dan al opgebouwde temperatuur in de ruimte waarbij in de meeste gevallen voor de doorlopende werking enkel een aantal minuten stroom nodig is. Dit vormt dus een flink verschil van wat veelal nog de gedachte is dat er ieder uur doorlopend 0,62 cent per uur zal worden verbruikt. 

De technologie van elektrische verwarmingen verbetert bovendien verder door de jaren heen. Zo is het nu mogelijk de panelen makkelijk op de gewenste warmtelevertijd (ook via een App) of specifieke ruimte in te stellen. Bijvoorbeeld als de verwarming een midweek of in het weekend warmte dient te leveren. Zo kun je bijzonder nauwkeurig de energiekosten laag houden en tegelijkertijd toch de gewenste ruimtes comfortabel warm houden. De combinatie van deze factoren maakt gasloos elektrisch verwarmen een steeds gunstigere variant.

Gem. prijs per 1kWh = 0,62 cent inclusief btw. (Bron: www.milieucentraal.nl )