opc_loader
 ​
Voor 15.00 uur besteld, volgende werkdag in huis indien voorradig
Bestelling boven €50,00 gratis bezorgd
Persoonlijk advies
14 dagen retourrecht

ADVIES OP MAAT?

MAIL

OF

BEL: 085 - 043 30 27

Radiatoren en Kachels

  

Binnen ons assortiment radiatoren en kachels kan je kiezen uit verschillende uitvoeringen. Deze uitvoeringen vallen binnen één van de onderstaande categorieën.
 

Convectiewarmte

  • ​Adax Eco
  • Adax Neo
  • Adax Neo wifi
  • Adax Clea design (glasfront)
  • HT Elektrische radiator

Stralingswarmte

  • Thermotec Aeroflow (keramische opslagsteen)
  • Radson yali (oliegevuld)

Vochtbestendige verwarming

  • Badkamer radiatoren

Het verschil tussen een elektrische kachel en een elektrische radiator

Een elektrische kachel en een elektrische radiator zijn beide elektrisch aangedreven apparaten die worden gebruikt voor het verwarmen van een ruimte. Toch verschillen de beide verwarmingen veel van elkaar. Zo produceren en verspreiden ze op een andere manier warmte, functioneren ze verschillend en zien ze er compleet anders uit. Hieronder kan je meer lezen over de verschillen tussen beide elektrische verwarmingen.
 

Warmteproductie en -verspreiding

Bij een elektrische kachel wordt er meestal elektrische weerstand gebruikt om warmte te genereren. Hiervoor kunnen verwarmingselementen, zoals spoelen of metalen platen, worden gebruikt die lucht in de directe omgeving verwarmen. Sommige elektrische kachels hebben ook ventilatoren om de warme lucht te verspreiden.

Een elektrische radiator verwarmt anders. Hier wordt er namelijk gebruik gemaakt van een verwarmingselement, zoals een oliegevulde radiator of een keramisch verwarmingselement, om warmte te genereren. In tegenstelling tot een kachel hebben radiatoren meestal geen ingebouwde ventilatoren. Ze verwarmen de omringende lucht veel langzamer en geven een constante en gelijkmatige warmte af.
 

Ontwerp en uiterlijk

Elektrische kachels zijn meestal gemakkelijk te dragen en in verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Ze kunnen vrijstaand zijn maar ook aan de muur worden gemonteerd. Sommige elektrische kachels zijn zo ontworpen dat ze passen bij elk interieur.

Een elektrische radiator heeft vaak een meer traditioneel uiterlijk en lijjkt in veel opzichten op de traditionele cv verwarming die we allemaal kennen. De radiatoren zijn vaak minder makkelijk te verplaatsen en worden veelal op een vaste locatie geïnstalleerd.
 

Efficiënt verwarmen

Een elektrische kachel verspreidt snel warmte en kan kleine ruimtes bijna direct verwarmen. De kachel is echter minder efficiënt als het gaat om het verwarmen van grotere ruimtes of langdurig verwarmen. Hiervoor verbruikt de kachel simpelweg te veel energie.

Elektrische radiatoren zijn wel perfect voor het verwarmen van grotere ruimtes of om langdurig te verwarmen. Het duurt wat langer voordat de radiator is opgewarmd, maar daarna verwarmt de radiator de ruimte gelijkmatig en voor een lange tijd.
 

Elektrisch verwarmen met Adax panelen

Het Noorse Adax AS is een professionele fabrikant die levert in alle Europese markten en andere continenten. Adax produceert moderne design panelen en radiatoren met een hoog rendement en van de hoogste kwaliteit.
 


 

Panelen met een levensduur van 25 tot 30 jaar

Adax maakt moderne, duurzame radiatorpanelen en infrarood warmtestralers met een compact design en doordacht controlesysteem. Dat allemaal tegen een gunstige prijs/kwaliteit verhouding. Adax legt de nadruk op design, eenvoud en gemak in het gebruik van duurzame technologie en energie-efficiëntie. Zo verliezen Adax radiatoren bijvoorbeeld geen energie: 100 watt stroom is 100 watt warmte. Daarnaast hebben deze panelen doorgaans al voldoende aan zes tot negen minuten stroom per uur. De panelen hebben een levensduur van 25 tot 30 jaar en voldoen aan het Ecodesign Lot20 keurmerk met onder andere een automatische open raam detectie, nauwkeurig werkende thermostaat en een volledige CE-markering. Daarnaast zit er op de Adax producten in onze webshop 7 jaar fabrieksgarantie via de Nederlandse importeur Profort.

Dankzij de decenialange doorontwikkeling en innovatie is Adax vandaag de dag martkleider in het kwaliteit- en milieubewuste Scandinavië. Deze compacte elektrische radiator panelen worden gebruikt om verschillende gebouwen te verwarmen. Denk hierbij aan scholen, huizen, hotels, cafés, restaurants, winkel, enzovoort. De elektrische verwarming van Adax kan worden gebruikt als hoofdverwarming of als bijverwarming.
 

Wat kost elektrisch verwarmen met een convectie radiator?

Wanneer een elektrisch apparaat van 1kW een uur lang aan staat, kost dit normaal gesproken 0,62 cent. Echter is dit voor een modern elektrisch warmtepaneel niet het geval. Deze heeft namelijk aan maximaal 10 minuten stroom per uur al voldoende om effectief te werken. Dit komt doordat het paneel direct 1000 watt warmte kan afgeven in tegenstelling tot de trage opwarming van een gasradiator. Deze benodigde 10 minuten zijn 1/6 deel van een uur, wat betekent dat elektrische verwarming 0,62 cent/6=0,10 cent per uur zal kosten.