opc_loader

Wensenlijst

Voor 14:00 besteld, volgende werkdag in huis
Altijd gratis bezorgd
Persoonlijk advies
14 dagen retourrecht
Filters
Wattage
Kleur
Vermogen berekenen

Wattage berekenen voor je ruimte? Gebruik onze calculator!

Bereken

Adax Eco

   
 
Adax elektrische radiatoren / kachels - type Eco 

  

Adax Eco

Kwaliteit uit Scandinavie met een strakke vormgeving passend in ieder interieur. Eenvoudige bediening en comfortabele warmte. Door het energiebesparende, efficiente karakter, de automatische open raam detectie en de Ecodesign Lot20 norm is het bij deze moderne radiatorverwarming niet nodig je zorgen te maken over het verbruik. Het Adax Eco paneel kent een nauwkeurige temperatuur instelling met automatische bescherming tegen oververhitting.

Door compacte platte vormgeving en afmetingen passen deze panelen in iedere woning (horizontale plaatsting met het wandconsole of op de Adax vloerstandaard voor een vrije plaatsing in iedere gewenste locatie). Deze elektrische verwarming is in diverse wattages van 250 tot 2500W leverbaar. Adax convectieverwarming uit Scandinavie kent geen energieverlies, 100 watt stroom is 100 watt warmte. Er zijn geen bewegende delen en daardoor is dit moderne paneel stil in de werking. Met de beschermingsgraad IP 24 ook geschikt voor vochtige ruimtes, zoals bijvoorbeeld in de badkamer, de serre (woon)boot of (sta)caravan.

Levensduur Adax panelen 20 tot 25 jaar
Met de steeds verder stijgende gasprijzen verdient deze investering zich eenvoudig terug. Zodra de gewenste temperauur is bereikt zorgt een proces via de ingebouwde thermostaat er namelijk automatisch voor dat het paneel periodiek op het ideale moment aan en uit gaat. Dit doordachte mechanisme dient enerzijds om de opgebouwde warmte te behouden en anderzijds om daarbij ook geen moment langer dan nodig is energie te verbruiken. Gemiddeld heeft de Adax Eco voldoende aan 6 tot 9 minuten per uur in de aan modus. De Adax Eco is onderhoudsvrij en gaat tussen de 20 en 25 jaar mee

Hoodverwarming en bijverwarming
Het warmte paneel kan als aanvulling op bestaande verwarmingssystemen worden benut maar kan ook prima dienen als hoofdverwarming. Temperatuurbereik van de thermostaat is 5-35 celcius. De Adax Eco is breed inzetbaar voor in huizen, bedrijven, bijgebouwen, serres of bijvoorbeeld caravans. Met de Adax vloerstandaard is de Adax Eco ook eenvoudig vrijstaand op een plek te plaatsen op een locatie binnen een ruimte waar op dat moment de meeste behoefte is. De Adax Eco is goed in staat om ruimtes van 8 tot 25m2 te verwarmen. 

Gasloos elektrisch verwarmen met een convector radiator: de cijfers: gem. prijs per 1kWh = 0,62 cent inclusief btw. (Bron: www.milieucentraal.nl per 1 januari 2022)

Wanneer een elektrisch apparaat van 1kW een uur lang aan staat dan kost dit normaliter 0,62 ct. Echter is het in praktijk inmiddels zo dat een modern elektrisch paneel aan 10 minuten per uur stroom al voldoende heeft voor de effectieve werking. Dit komt doordat direct 1000W warmte afgifte mogelijk is in tegenstelling tot de trage opwarming via een gasradiator. Deze 10 minuten is een 1/6 deel van een uur. Een doorberekening leert dan al snel 0,62 cent /6 = 0,10 cent per uur bij gasloos direct elektrisch verwarmen.

Na de benodigde opwarmtijd volgt de benodigde warmte opwekking via de aansturing van de thermostaat en de aanwezige en dan al opgebouwde temperatuur in de ruimte waarbij in de meeste gevallen voor de doorlopende werking enkel een aantal minuten stroom nodig is. Dit vormt dus een flink verschil van wat veelal nog de gedachte is dat er ieder uur doorlopend 0,62 cent per uur zal worden verbruikt. 

De technologie van elektrische verwarmingen verbetert bovendien verder door de jaren heen. Zo is het nu mogelijk de verwarmingssystemen op de gewenste warmtelevertijd of specifieke ruimte(s) in te stellen (ook via een handige App vanaf het mobieltje). Bijvoorbeeld als de verwarming een midweek of juist alleen in het weekend warmte dient te leveren. Zo kun je bijzonder nauwkeurig de energiekosten laag houden en tegelijkertijd toch de gewenste ruimtes comfortabel warm houden. De combinatie van deze factoren maakt gasloos elektrisch verwarmen nu en in de nabije toekomst een gunstige variant.

Adax Eco Kwaliteit en Garantie

Deze panelen zijn van Noors design. In het koude maar eco kritische Scandinavie is Adax niet voor niets uitgegroeid tot marktleider in elektrische verwarming. Door de ruimte ervaring in het fabriceren van radiatoren kan men 5 jaar fabrieksgarantie aanbieden via de Nederlandse importeur Profort en ElektrischeVerwarming.nl