opc_loader
 ​
Voor 15.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
Bestelling boven €50,00 altijd gratis bezorgd
Persoonlijk advies
14 dagen retourrecht

ADVIES OP MAAT?

MAIL

OF

BEL: 085 - 043 30 27
Filters
Merken
Type
Hoogte
Wattage
Kleur
Wattage

.

Wattage berekenen voor je ruimte? Gebruik onze calculator!

Bereken

Adax Eco

   

Ruimte

Aanbevolen temperatuur

Vermogen ruimte: 0 - 10 jaar oud

Vermogen ruimte: 11 - 20 jaar oud 

Vermogen ruimte: 20 - .... jaar oud

Woonkamer 20° 40 watt per m3 60 watt per m3 90 watt per m3
Keuken 20° 40 watt per m3 60 watt per m3 90 watt per m3
Kantoor 20° 40 watt per m3 60 watt per m3 90 watt per m3
Toilet, gang 18° 35 watt per m3 50 watt per m3 80 watt per m3
Slaapkamer 18° 35 watt per m3 50 watt per m3 80 watt per m3
Badkamer 22° 50 watt per m3 70 watt per m3 100 watt per m3


Verwarmen met Adax Eco elektrische radiatoren

Kwaliteit uit Scandinavië met een strakke vormgeving passend in ieder interieur. Dat is de Adax Eco. Deze radiator is eenvoudig te bedienen en geeft een comfortabele warmte af. Door het energiebesparende efficiënte karakter, de automatische open raam detectie en de Ecodesign Lot20 norm, weet je dat je met deze radiator altijd goed zit. Het Adax Eco paneel heeft een nauwkeurige temperatuur sensor en beschermt automatisch tegen oververhitting.

Door de compacte, platte vormgeving en afmetingen passen deze panelen in iedere woning. Het paneel is vrij naar keuze op de wand te monteren of met een vloerstandaard op de grond te plaatsen. Deze elektrische verwarming is leverbaar in verschillende wattages vanaf 250 watt tot 2500 watt. De panelen kennen geen energieverlies, 100 watt stroom is 100 watt warmte. In het paneel bevinden zich geen bewegende delen, waardoor het paneel haast muisstil zijn werk doet. Met een IP waarde van 24 zijn de panelen ook geschikt voor vochtige ruimtes, zoals bijvoorbeeld de badkamer, een (woon)boot of (sta)caravan.
 

Adax Eco radiatoren hebben een levensduur van 25 tot 30 jaar

Met de steeds verder stijgende gasprijzen verdient deze investering zich eenvoudig terug. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt, zorgt de ingebouwde thermostaat ervoor dat het paneel periodiek op het ideale moment aan en uit gaat. Dit doordachte mechanisme dient enerzijds om de opgebouwde warmte te behouden en anderzijds om het energieverbruik te minimaliseren. Een actief Adax Eco paneel heeft gemiddeld voldoende aan zes tot negen minuten stroom per uur. Daarnaast is de Adax Eco onderhoudsvrij en gaat het tussen de 25 en 30 jaar mee.
 

Een Adax Eco gebruiken als hoofd- en bijverwarming

Het warmtepaneel kan als aanvulling op bestaande verwarmingssystemen worden gebruikt maar kan ook zeker dienen als hoofdverwarming. Het temperatuurbereik van de thermostaat ligt tussen de 5 en 25 graden Celcius. De Adax Eco kan als hoofd- of bijverwarming dienen in huizen, bedrijven, bijgebouwen, serres of bijvoorbeeld caravans. Wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van een Adax vloerstandaard, kan het paneel gemakkelijk verplaatst worden in de ruimte. De Adax Eco is goed in staat om ruimtes van 8 tot 25 m2 te verwarmen.
 

De kosten van elektrisch verwarmen met een Adax Eco

Wanneer een elektrisch apparaat van 1kW een uur lang aan staat, kost dit normaal gesproken 0,62 cent. Echter is dit voor een modern elektrisch warmtepaneel niet het geval. Deze heeft namelijk aan maximaal 10 minuten stroom per uur al voldoende om effectief te werken. Dit komt doordat het paneel direct 1000 watt warmte kan afgeven in tegenstelling tot de trage opwarming van een gasradiator. Deze benodigde 10 minuten zijn 1/6 deel van een uur, wat betekent dat elektrische verwarming 0,62 cent/6=0,10 cent per uur zal kosten.
 

Met een Adax Eco radiator kies je voor kwaliteit en zekerheid

De Adax Eco panelen komen uit Noorwegen, waar Adax inmiddels is uitgegroeid tot marktleider in elektrische verwarming. Door de ruime ervaring in het fabriceren van radiatoren kan er een garantie van zeven jaar worden aangeboden via de Nederlandse importeur Profort.