opc_loader
 ​
Voor 15.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
Bestelling boven €50,00 altijd gratis bezorgd
Persoonlijk advies
14 dagen retourrecht

ADVIES OP MAAT?

MAIL

OF

BEL: 085 - 043 30 27

Infrarood

Fenix Ecosun, Konighaus, Comfort ePaneel of Ohle infrarood verwarming

Het vermogen van een infrarood paneel wordt uitgedrukt in Wattages (watt). Dit is wat een paneel verbruikt wanneer die aanstaat. Dit is voor elk merk en type hetzelfde. Nu is alleen de vraag hoeveel van die warmte wordt daadwerkelijk gebruikt voor de verwarming voor uw ruimte. Hier zitten ook meestal de grootste verschillen in merken en daardoor vaak ook in prijs.

Anders gezegd, een paneel met een verbruik van 400 watt, zal nooit 100%  400 watt afgeven voor de ruimte. Er zijn verliezen, de vraag is hoeveel! Daar komt nu het verschil in merken en gebruikte materialen om een paneel te maken. Het verschil is goed te merken als je een paneel verwarmd en dan kijkt hoe snel een paneel afkoelt hoe sneller dit gebeurd des te beter is de kwaliteit. Want dan geeft dit paneel sneller en meer de opgewekte warmte af aan de ruimte wat ook de bedoeling is

Heeft het interieur nog invloed op de te verwarmen ruimte?

Hoeveel watt een paneel moet kunnen leveren is afhankelijk een aantal componeneten zoals hoe groot is de ruimte, waarvoor wordt deze gebruikt en allerbelangste en ook grootste verschil t.o.v. convectiewarmte is welke materialen zijn er aanwezig in deze ruimte. Wat bedoelen we hiermee? De infrarood straling heeft op verschillende materialen verschillende uitwerkingen. Bijvoorbeeld een vloer is de grootste warmte brenger van infraood maar een PVC vloer zal bij niets bijdragen aan warmte, PVC absobeert maar geeft niets af.  Dus enige kennis of beter besef van het soort materialen, vloeren, muren stoelen, tafels ect hebben invloed op uw warmte afgifte.  Zonnewarmte is qua werling bijna hetzelfde als infrarood straling, om invloed van materiaal op de straling aan te geven is deze vraag dan ook van belang: wat geeft nu meer wamte af. een voetbalveld van gras in de zon of een parkeerplaats van volledig asfalt? 


Infrarood verwarming, welness warmte, ook bij mindere bouwisolatie 

Wel eens afgevraagd waarom je het niet koud hebt op een zonnige winterdag? Dat komt door het principe van stralingswarmte. Als infraroodstraling ons raakt geeft de stralingswarmte direct een behaaglijk warmtegevoel. Infraroodverwarming werkt op het principe van zonnestraling: deze warmtestraling verwarmt niet primair de lucht, ook het plafond, muren, voorwerpen en verder mensen en dieren nemen deze stralingswarmte op. Deze homogene opwarming van de ruimte zorgt voor een aangenaam klimaat. Infrarood verwarming is inzetbaar voor zowel hoofd-, als bijverwarming.

Deze infraroodwarmte is het gevolg van het uitzenden van elektromagnetische straling. De omgeving neemt de warmte op en geeft deze straling ook grotendeels af aan de ruimte. Dit maakt dit type van verwarmen ook bijzonder geschikt bij slechtere bouwisolatie. Om mensen zich prettig te laten voelen in een ruimte gaat het om meer dan alleen de kamertemperatuur. De relatieve luchtvochtigheid, de luchtbeweging en de ruimteoppervlakken hebben een grote invloed. Zo kan de temperatuur van de ruimtelucht lager zijn als de warmere wandvlakken. Het thermisch comfort beschrijft de invloeden van diverse factoren op de persoonlijke perceptie van warmte. Doorslaggevend is niet alleen dat iemand zich prettig voelt maar ook dat dit met zo min mogelijk energie wordt bereikt.

De gevoelstemperatuur is bepalend voor het comfort van een ruimte. Een persoon voelt zich thermisch behaaglijk wanneer de som van de wandtemperatuur en de kamertemperatuur  tussen de 36° en 40° C is. Infrarood verwarmingspanelen bereiken deze gang met aanzienlijk minder energie dan conventionele gas (cv) verwarming. De infrarood verwarming is een ruimteluchttemperatuur van 16°C en een wandtemperatuur van 20°C voldoende om de leefruimte op een aangename 18°C ​​te houden.


Infrarood Verwarming, de werking

Wat zijn infraroodgolven en wat is de perfecte golf ?
Infra komt uit het Latijn en betekent onder. Infraroodgolven zijn dus elektromagnetische golven die zich onder het rode bereik van zichtbaar licht bevinden. Deze golven zorgen ervoor dat moleculen gaan trillen en energie vrijgeven die we als warmte waarnemen. In tegenstelling tot kortere golven zoals röntgenstralen, hebben infraroodstralen een positief effect op mensen. Infrarood verwarming is niet de enige energievorm waarbij infraroodgolven als warmtebronnen dienen, ook zonnewarmte is een variant waar wellicht nog niet iedereen zich direct van bewust is bij het onderwerp infrarood.

Het verschil zit in de lucht

In tegenstelling tot conventionele radiatoren verwarmt de infraood verwamingsstralers niet de kamerlucht, maar de wanden, plafonds en vloeren, de omgeving slaat de warmte 3 keer langer op dan de lucht en geeft dit ook terug aan de leefruimte. Dit houdt de muren droog en voorkomt dat schimmel zich verspreidt. Het heeft ook als voordeel dat er geen stof wordt opgewerveld omdat de lucht niet in de ruimte circuleert.

Infrarood is welness warmte!
Evolutie heeft ons mensen zo gevormd dat we infraroodgolven kunnen absorberen die een positief effect hebben op ons immuunsysteem. Ze dringen diep door in ons lichaam en verwarmen het van binnenuit. Iedereen heeft dit comfortabele gevoel ontelbare keren ervaren. Namelijk met een ligstoel in de zon.   Verder levert de Ohle verwarming hierdoor ca 15% meer bruikbare warmtestraling op dan de Ecosun. Dus een Ecosun 1000 Watt paneel kunt u vergelijken met een 850 Watt Ohle paneel.