opc_loader

Wensenlijst

Gratis Verzending bij aankoop
Gratis Berekening bij opdracht
Bestel vóór 15:30, morgen in huis
2500m2 Eigen voorraad
Garantie eigen Servicedienst

Infrarood Verwarming

Infrarood Verwarming, behaaglijkheid

Als het erom gaat mensen zich prettig te laten voelen in een ruimte, speelt het verwarmingssysteem een ​​cruciale rol. Het gaat niet alleen om de kamertemperatuur. De relatieve luchtvochtigheid, de luchtbeweging en vooral de ruimteoppervlakken hebben hier een grote invloed op. Zo kan de temperatuur van de ruimtelucht lager zijn als de warmere wandvlakken de zogenoemde "thermisch comfort"  krijgen. "Thermisch comfort" beschrijft de invloeden van verschillende factoren op iemands subjectieve perceptie van warmte. Doorslaggevend hierbij is niet alleen dat de persoon zich prettig voelt, maar ook dat dit met zo min mogelijk energie wordt bereikt. Men heeft het daarom ook steeds vaker over de gevoelstemperatuur. Deze is bepalend is voor het comfort van een ruimte. Een persoon voelt zich thermisch behaaglijk wanneer de som van de wandtemperatuur en de kamertemperatuur ca. 36 ° C - 40 ° C is. 

Infrarood verwarmingspanelen bereiken deze gang met aanzienlijk minder energie dan conventionele gas (cv) verwarming. De infrarood verwarming is een ruimteluchttemperatuur van 16°C en een wandtemperatuur van 20°C voldoende om de leefruimte op een aangename 18°C ​​te houden.

Infrarood Verwarming, de werking

DIT IS DE PERFECTE GOLF.

Wat zijn infraroodgolven?
Infra komt uit het Latijn en betekent onder. Infraroodgolven zijn dus elektromagnetische golven die zich onder het rode bereik van zichtbaar licht bevinden. Deze golven zorgen ervoor dat moleculen gaan trillen en energie vrijgeven die we als warmte waarnemen. In tegenstelling tot kortere golven zoals röntgenstralen, hebben infraroodstralen een positief effect op mensen. Infraood verwarming is niet de enigen die infraroodgolven als warmtebronnen gebruiken - de zon is er een van.

Het verschil zit in de lucht
In tegenstelling tot conventionele radiatoren verwarmt de infraood verwamingsstralers niet de kamerlucht, maar het metselwerk. De wanden, plafonds en vloeren slaan de warmte 3 keer langer op dan de lucht en geven deze terug aan de leefruimte. Dit houdt de muren droog en voorkomt dat schimmel zich verspreidt. Het heeft ook als voordeel dat er geen stof wordt opgewerveld omdat de lucht niet in de ruimte circuleert.

Infrarood is welness warmte!
Evolutie heeft ons mensen zo gevormd dat we infraroodgolven kunnen absorberen die een positief effect hebben op ons immuunsysteem. Ze dringen diep door in ons lichaam en verwarmen het van binnenuit. Iedereen heeft dit comfortabele gevoel ontelbare keren ervaren. Namelijk met een ligstoel in de zon.

Infrarood verwarming, verschil tussen Ecosun en Ohle

Het zichtbare verschil is dat de Ecosun infrarood verwarmingspaneel een korrelstructuur (thermocrystal) heeft en de Ohle infrarood verwarmingspaneel een gladde voorplaat heeft.Het technische verschil is met name het belangrijkste wat zich uit in het verschil in prijs maar zeer zeker ook in garantietermijn. (Ecosun 5 jaar en Ohle 15 jaar)

De Ohle verwarmingspanelen komen tot een evenwichtiger temperatuur over de gehele paneel. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciale verwarmingsmatrix. Parallel geschakelde en met puur zilver verbonden koolstofgeleiders zorgen niet alleen voor deze snelle verwarming, maar zorgen er ook voor dat de gebruikte elektrische energie zeer gelijkmatig als warmte op het oppervlak wordt verdeeld en een zo goed mogelijke homogene temperatuurverdeling mogelijk maakt. Het resultaat is een hoge stralingsefficiëntie. De stroomtoevoer naar de platte koolstofdraden vindt plaats via puur zilver, wat besparingen oplevert. De opstelling van de koolstofdraden zorgt ervoor dat de verwarmingsmatrix praktisch voor altijd duurzaam is. Op deze manier blijft het verwarmingssysteem als geheel functioneel, zelfs als een enkele koolstofdraad onverhoopt zou uitvallen. Verder heeft men op de achtkant van het verwarmingspaneel een unieke isolatie toegepast, welke ook in de ruimtevaart wordt gebruik. Hierdoor geeft de achterkant van de Ohle infrarood verwarmingsstaler zelfs na 3 uur draaien een temperatuur van slechts ca. 36°C. 

Conclusie
Alle warmte die wordt geproduceert gaat vrijwel allemaal gebruikt wordt om via de voorplaat de ruimte te verwarmen, geen verlies aan stralingswarmte naar de achterkant. Verder levert de Ohle verwarmingspaneel hierdoor ca 15% meer bruikbare warmtestraling op dan de Ecosun.
Dus een Ecosun 1000 Watt paneel kunt u vergelijken met een 850 Watt Ohle paneel.