opc_loader
 ​
Voor 15.00 uur besteld, volgende werkdag in huis
Bestelling boven €50,00 altijd gratis bezorgd
Persoonlijk advies
14 dagen retourrecht

ADVIES OP MAAT?

MAIL

OF

BEL: 085 - 043 30 27

Vloerverwarming

Waarom elektrisch verwarmen?

Elektrische verwarming heeft de reputatie om een energievreter te zijn. Maar dat is tegenwoordig niet meer. Tenminste dat is als je kiest voor elektrisch verwarmen in combinatie met de juiste thermostaat (bediening). Want juiste elektrische verwarming is ongelofelijk snel en secuur te regelen, vanwege de eenvoud van stroom. Het is aan of uit, een tussenweg is er niet. Met dat gegeven laat je dus je elektrische verwarming heel precies schakelen naar de voor jouw gewenste temperatuur en tijdstip.

Een ander groot voordeel van elektrisch verwarmen is dat het onafhankelijk van andere ruimtes kan werken. En er is weinig tot geen verlies van energie. Al de ingebracht energie wordt direct omgezet naar warmte. Bijvoorbeeld met conventionele centrale verwarming wordt gas gebruikt voor vuur, vuur om warmwater te maken, het warme water moet of radiatoren of vloerverwarmingsbuizen verwarmen. Bij elk proces is er energie verlies dus kosten extra, hierdoor is het een vrij traag systeem.

Elektrisch verwarmen is tegenwoordig weer helemaal in!. Elektrisch verwarmen is dé verwarmingsmanier van de toekomst. Dit is met name te danken aan de manier hoe we tegenwoordig energie kunnen opwekken. Maar ook omdat in 2050 alle woningen in Nederland geheel energieneutraal moeten zijn.

Per jaar +/- 64,7% van de energie in EU-huishoudens besteed wordt aan verwarmingen! Het wordt nu dus belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat verwarmingsoplossingen energiezuinig zijn.

Door de makkelijke manier van de werking van elektrisch verwarmen kan dit ook makkelijk geregeld worden thermostaten die via Wifi of bluetooth worden aangestuurd.

Elektrische vloerverwarming van Profort vloerverwarmingsmatten

De Profort Mat is een unieke vloerverwarmingsmat. Het systeem is ontwikkeld om over een bestaande  tegelvloer of op een reeds aangebrachte afwerkvloer toch nog vloerverwarming te kunnen installeren. De mat is ca. 4 mm dun en kan in een lijmlaag meegenomen worden zonder dat slopen en uitfrezen nodig is. De mat komt vrijwel direct onder de oppervlakte te liggen. Dit verhoogt de opwarmsnelheid van de vloer wat het systeem tevens geschikt maakt voor ruimtes met een niet permanente bezettingsgraad zoals badkamers, hobbyruimtes, recreatie etc.

Profort Mat is verkrijgbaar in 16 verschillende oppervlaktes van 1.0 tot 15.0 m². Doordat de verwarmingskabel op de mat aan het eind is doorverbonden is er maar aan één zijde een voedingskabel, welke onzichtbaar bevestigd is middels een unieke verbinding. Hierdoor hoeft er geen retour naar de thermostaat gelegd te worden.


Technische gegevens:

 • 2.5 meter drie-aderige voedingskabel
 • Volledige omsluiting door aluminium aardmantel
 • Unieke platte blinde verbinding tussen verwarmings- en aansluitkabel
 • Chroom/Nikkel weerstandsdraad
 • PTFE ( Teflon) isolatie
 • PVC beschermmantel
 • 230 Volt
 • Kabeldoorsnede ca. 4 mm
 • Matbreedte 50 cm
 • Voldoet aan de huidige NEN normeringen voor installaties
 • ruimte1.0 m² - 15.0 m²: 150 Watt per m²


Elektrische vloerverwarming van Profort vloerverwarmingsfolie onder laminaat (hout)

Hout, parket en laminaat zijn duurzame en sfeervolle producten die steeds meer worden toegepast. De vraag naar een verwarmingssysteem voor deze vloeren heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw technologisch hoogwaardig product. Profort biedt nu een oplossing voor deze “droge” vloeren.

De Profort ProFoil verwarmingsfolie is direct toepasbaar onder hout, parket of laminaat.  Dit flinterdunne vloerverwarmingssysteem (slechts 0,3 mm!) kan worden aangestuurd door de ProThermo B300 digitale Wifi klokthermostaat met vloersensor. Deze zorgt voor een zeer gelijkmatige opwarming. De vloertemperatuur kan middels de vloersensor en thermostaat tot een maximale temperatuur begrensd worden.

De geavanceerde thermostaat houdt rekening met de benodigde opwarmtijd, zodat uw vloer altijd op het gewenste tijdstip de juiste temperatuur heeft. De folie kan of op 6 mm dikke polystyreen isolatieplaten (Profort EPSiso) verwerkt te worden of op 3mm alufoam ondervloer. Deze isolatie zorgen dat de warmte naar boven is gericht. En de EPSiso heeft tevens een geluiddempende werking.

ProFoil is heel eenvoudig op maat te bestellen. Veilig, comfortabel en makkelijk in gebruik: ProFoil zorgt ook bij droge vloeren voor een comfortabel woon- en werkklimaat!